, ,

Syysenergiaa

Hirmuinen tarve näpertää jotain on taas vallannut mieleni viime päivinä. Tein portaiden alle tuollaisen henkaritalu -kollaasin. Idean tähän sain Ilonan uusimmasta Innostu & Onnistu -kirjasta. Maalailin housuhenkarit Tikkurilan koulutaulumaalilla mustiksi ja sujautin niihin kuviksi rakkaita paikkoja ja ihmisiä. Kaikki kuvat liittyvät Italian matkoihini ja nyt on kiva, kun joka päivä voi palata noihin mukaviin muistoihin. Aloitin innostuksen puuskassa myös KUTOMAAN uutta koristetyynynpäällistä… Huh, siitä kerron joskus, jos saan jotain aikaiseksi, hih!

Arvelisin, että viime aikojen energinen oloni juontaa juurensa hiukan uusitusta ruokavaliosta. Olen jättänyt turhat hiilarit pois ja lisännyt huomattavasti proteiinien määrää. Olen ollut aikamoinen sokerihiiri ja uskon, että sokereiden vähenemisen myötä oloni on piristynyt entisestään. Kasvissyöjähän (kalalla ryyditettynä) olen ollut putkeen jo peräti 23 vuotta, eli terveelliset ruokailutottumukset ovat kyllä tuttuja juttuja, mutta aina on vähän parantamisen varaa. Eikä näin naisena haittaa yhtään, jos tuossa huomaamatta pari kiloakin karisee.

Ja hienoa, että syysaurinkokin välillä näyttäytyy! Energiaa lähettelen teillekin!

4 replies
 1. Heli says:

  Sellasta vaan meinasin kommentoida, että kasvissyönti ja terveellisyys ei välttämättä tietenkään tarkoita samaa asiaa… Uskon kyllä, että juuri sinulla on terveelliset elämäntavat, mutta kyllä kasvissyöjä voi olla ihan vaikka vaan sipsiä ja pullaa syömällä, liha vaan ruokavaliosta veks. Voi olla vaikka vegaani, mutta ruokavalio koostuu vain silkasta hötöstä. Mutta tämä ei nyt siis ollut mikään henkilökohtainen kommentti, huomio vaan. =)

  Voitko kertoa joskus vähän tätä nykyistä ruokavaliotasi, etenkin että miten lisäät kasvissyöjänä proteiinia? Vai käytätkö kuitenkin maitoa ja munia kalan lisäksi? Minäkin tässä koko ajan vähemmän ja vähemmän syön lihaa, enkä oikein kalaakaan syö… Ja oikeastaan melkeinpä vegaanimpaan suuntaan koitan vielä mennä. Yritän noita proteiineja sitten ottaa pavuista yms, mutta ne taitaa edelleen jäädä vähän liian vähälle.

  Kivoja näpertelyitä olet tehnyt!

  Vastaa
  • Taina says:

   Heips Heli,

   Juu, ihan varmasti pystyy syömään epäterveellisesti kasvissyöjänäkin. Lähinnä puhuin vain omasta puolestani. Ja minullakin lipsahtaa välillä sinne hötön puolelle, mutta pääsääntöisesti mietin, mitä suuhuni laitan.

   Ehken täällä blogissani ruokailuista tämän enempää avaudu, kun en tiedä noinkohan se muita kiinnostaa :) Mutta voin toki sinulle joskus kirjoitella yksityisesti, jos haluat. Olenkin sinun blogistasi lukenut mietteitäsi kasvissyönnistä ja olethan ravintoalaa muistaakseni opiskellutkin…

   Mukavaa viikonloppua!

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *