Renderöintiä

Tämä minun ammattini, (kuten niin moni muukin ammatti nykyään), on jatkuvaa uusien ohjelmien opettelua. Nykyinen renderöintiohjelma on ollut minulla käytössä jo useamman vuoden, mutta nyt siihen on tullut massiivinen päivitys ja tarjolla olisi paljon uusia ominaisuuksia ja hienouksia. Pitäisi vain jostain löytää aikaa noiden uutuksien opetteluun, koska rahaakin ohjelmaan upposi taas satasia.

Renderöintihän tarkoittaa sitä, että tietokoneella piirretyistä 3D-luonnoksista tehdään valokuvamaisia renderöintiohjelman avulla. Nämä kuvat helpottavat monesti asiakasta hahmottamaan suunnittelijan ehdottamaa lopputulosta paremmin. Toki täytyy todeta, että nämä ”valokuvamaiset” luonnokset ovat vain suuntaa antavia, kyllä lopputulos on luonnossa aina parempi!

Pitkä matka on menty kehityksessä eteenpäin yli kymmenessä vuodessa, mitä minäkin olen yrittäjänä ja suunnittelijana toiminut. Ensimmäiset vuodet piirtelin käsin ihan kaiken, koneella kirjoiteltiin puhtaaksi vain tuotelistaukset ja remonttiohjeet. Olihan siinäkin oma viehätyksensä, eikä ainakaan viivotin ja kynä koskaan temppuilleet, kuten nämä koneet tuppaavat välillä tekemään.

Aurinkoa teille!