Perhosen henkäys

Ai että, eilen pääsin taas kameran kanssa pyörimään vasta valmistuneeseen kohteeseen. Tässä kodissa uudistettiin remontissa seinäpintoja ja irtokalustus sekä tekstiilit lähes kokonaan.

Tuntui, että perheen ihastuttavan emännän kanssa puhuttiin aivan alusta lähtien samaa kieltä. Hänen toiveensa oli, että kodista tulisi kuin ”perhosen henkäys”. Tuo kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Asiakas on nimittäin itsekin kuin hento perhonen ja näin hyvin vahvasti hänen tyylinsä ihan pelkästään hänen olemuksestaan.

Yksityiskohtia ja tunnelmia olisi ollut vaikka kuinka, mutta tässä teille niistä muutama maistiainen. Hymyssä suin ja lämmin fiilis rinnassa suljin tämän kodin oven lähtiessäni.

Kiitollisin mielin kohti viikonloppua!

 

Ysäristä tähän päivään

Tämän ihastuttavan perheen kanssa sain jo toistamiseen tehdä yhteistyötä. Tällä kertaa päivitettiin melko lailla 90-luvun kuosissa oleva keittiö. Vaikka ysäri nyt onkin kuuleman mukaan muotiin tulossa, niin kohtuus kaikessa…

Uusiksi meni kalustejärjestys kiintokalusteineen, pinnat ja valaistus, eli käytännössä siis lähes kaikki. Oikeastaan vain katto säilytettiin, koska se jatkui myös eteiseen ja olohuoneeseen yhtenäisenä.

Toiveena oli moderni ja toimiva kokonaisuus. Koneet, kuten kahvinkeitin, leivinpaahdin ja mikro haluttiin piiloon, joten niille suunnittelin paikat liukuovien taakse. Vanha roikkuva yläkaapisto poistettiin, jolloin keittiöön saatiin lisää avaruutta.

Värit ovat selkeät ja maanläheiset, musta maalattu taustaseinä tuo kokonaisuuteen kuitenkin vähän särmää.

Asukkaat olivat muutokseen tyytyväisiä ja se sai minullekin jälleen kerran hymyn huulille!

Aurinkoista kesän odotusta! Se on täällä ihan kohta!

-Taina

Ps. Kuten ehkä arvaatkin, on kollaasikuvassa keittiö lähtötilanteessa. Klikkaamalla kuvia, saat ne näkymään suurempina.

,

Kodikkaat toimitilat

Hupsista! Minähän olen vallan laiskaksi heittäytynyt täällä blogimaailmassa, anteeksi siitä!

Mutta nyt minulla oli ihan asiaakin, kun käväisin kuvailemassa vasta valmistuneita toimitiloja ihan tuossa Jyväskylän ydinkeskustassa. Sain asiakkaaltani oikeastaan vain kaksi toivetta suunnittelun pohjaksi. Toinen oli kodinomaisuus ja toinen metsä.

Nuo toiveet inspiroivat minua kovasti, koska tykkään tuoda sisustuksiini palasen ympäröivää luontoa tavalla tai toisella. Ja myös kodinomainen toimistotila on ajatuksena miellyttävä, sehän tarkoittaa, että ihan oikeasti halutaan työntekijöiden viihtyvän työpaikalla.

Ylhäällä on muutama maistiainen toimitilojen yhteisestä oleskelu-/keittiötilasta, neuvotteluhuoneesta ja sisääntuloaulasta. (Muistathan, että klikkaamalla kuvia, saat ne aukenemaan kokonaisiksi.)

Seuraavan kerran palaankin tänne blogiini kertoilemaan Italian keväisiä kuulumisia! Huomenna nimittäin lähden mukavassa seurassa työmatkalle Bolognaan ja lähiseuduille, luvassa mm. vierailu suurelle laattatehtaalle. Tsauuu!