, , , ,

Funkkiskodin uudistukset

Nyt palaan tähän lupaamaani funkkiskodin uudistukseen. Minua viehättää kovasti tämän Jyväskyläläisen rivitalokodin funkkistyyli, josta ei kyllä ollut ikkunoita lukuunottamatta mitään jäljellä pesuhuone- ja saunatiloissa, eikä liiemmin erillisessä vessassakaan (kollaasikuvassa lähtötilannetta).

Alakerran pesutilat olivat alunperin jaettu kolmeen pikkuruiseen huoneeseen. Remontissa väliseinät poistettiin ja tilasta tehtiin yhtenäinen ja avara pesuhuone ja kodinhoitotila. Pinnoiksi valikoitui talon tyylin mukaisesti 50-60 luvun henkisiä materiaaleja, värejä ja muotoja. Saunan sävymaailma on pehmeä ja se tuokin lämpöä muutoin mustavalkoiseen kokonaisuuteen.

Yläkerran vessassa vanhat kalusteet peittivät hienot pystyt lasitiili-ikkunat lähes kokonaan, joten päädyin ehdottamaan täysin erilaista kalustejärjestystä. Uusi järjestys teki tilasta avaramman oloisen ja selkeän. Myös vessassa on vallalla mustavalkoisuus, johon oman lisämausteensa tuo katossa kimalteleva kristallikruunu ja lämpöä tuo ripaus tammea.

Yksi ihana projekti on taas päätöksessä ja ilahduttavan tyytyväisiä olivat talon asukkaatkin. Toivottelen heille paljon nautinnollisia kylpyhetkiä!

, , , ,

Remontilla lisää valoa

 

Pitkästä aikaa olisi taas valmiin remonttikohteen esittely. Kollaasikuvassa näkyvissä lähtötilanne, eli kellastunutta puuta ja puun sävyä oli paljon ja pinnat sekä kalusteet olivat jo aikansa eläneet. Myös muutamia tilajuttuja mietittiin uudelleen siten, että kalusteet saatiin istumaan mahdollisimman järkevästi.

Kodinhoitohuoneessa, vessassa, kylpyhuoneessa ja saunassa uusittiin käytännössä kaikki pinnat ja kalusteet sekä valaistus. Ulko-ovikin uusittiin ja sen paikkaa myös siirrettiin, samoin wc-istuin löysi remontin myötä fiksumman paikan. Saunan viihtyisyyteen panostettiin paljon, koska tämä perhe nauttii leppoisista löylyistä päivittäin.

Ihastuttavat asiakkaani tunsin jo entuudestaan, joten yhteistyö heidän kanssaan oli todella mutkatonta. He toivoivat käytännöllisiä, kauniita ja valoisia tiloja, mutta kuitenkin siten, että tunnelma olisi lämmin ja kotoisa. Toiveiden mukaisesti sävymaailma muodostui hiekan, ruskean ja hyvin vaalean puun ympärille, valkoista unohtamatta.

Oma ensimmäinen reaktioni oli eilen, kun näin remontoidut tilat ensimmäistä kertaa, että onpa tänne tullut hurjasti lisää neliöitä.. Mutta totuus on kuitenkin se, että neliömäärä on täsmälleen sama, mutta väreillä, materiaaleilla ja kalusteiden oikealla sijoittelulla on valtava merkitys siihen, minkä kokoisena tilan näemme ja koemme.

Ja taas toistan itseäni, mutta koska tyytyväinen asiakas on ehdottomasti paras käyntikorttini, oli tämäkin projekti siis kaikin puolin onnistunut!

Kivaa viikkoa! Seuraavassa postauksessa varmaan taas söpöysvaroitus, heh!