,

Tunnelmia Habitaresta

Eilisen päivän vietin isolla kirkolla Habitaressa. Messut ovat mielestäni muuttuneet viime vuosina kovasti. Ehkä suurin muutos on kaupallisuus, lähes joka osastolla myytiin jotain, kun ennen messuilla vain esiteltiin mallistoja ja uutuuksia. Eihän tuo ole pelkästään huono juttu, mutta näin ammattilaisen näkökulmasta katsottuna paluu vanhaan konseptiin olisi tervetullut.

Mutta messujen antiin.. Yhdessä kuvassa näkyvä sininen ”plyyshisohva” ei ollut suinkaan messujen ainokainen, vaan samanlaisella ja värisellä verhoiltuja sohvia oli siellä täällä… Bongasin niitä ainakin neljä! Kääk! Sininen ylipäätään värinä oli kovasti esillä, huomioinpa myös yhden sinisen parketinkin. Parketista puheen ollen, olisin kovasti kaivannut lisää osastoja ja esittelyjä erilaisista pintamateriaaleista, mutta niitä oli mukana harmillisen vähän.

Kova kuhina kävi japanilaisen lifestylemyymälä MUJIn osastolla. Kuulin, että he haluaisivat perustaa myymälän myös Suomeen ja olivat ilmeisesti vähän haistelemassa messuilla, miten suomalaiset ottavat tulokkaan vastaan. Väkijoukon perusteella tosi hyvin… Kävinpä minäkin siellä shoppailemassa vähän syömäpuikkoja ja puisia sushiastioita.

Ikealla oli myös oma osastonsa, ensimmäistä kertaa Habitaren historiassa muuten. Oikein viihtyisä osasto olikin. Ja mukava yllätys oli myös kuulla, että Anno (kivannäköistä pientä sisustustavaraa) palaa takaisin Suomen markkinoille. Iskun osastolta jäi mieleen Lauri Ylösen suunnittelema ruokaryhmä, joka miellytti silmää kovasti.

Unohdetaan MUJIt ja Ikeat… Sillä ihan ehdottomasti mieleenpainuvin osasto koko messuilla oli Puusepänliike Mööpeli, jota luotsaavat vasta 13-vuotiaat kaverukset. Osastolle tullessa kädenpuristus oli luja ja rennolla otteella kaverukset (ja heidän samanikäinen kesätyötekijänsä) kertoivat yrityksestään ja tuotteistaan. Kuvassa näkyvä lasten talosänky on heidän suunnittelemansa ja toteuttamansa. Ihan uskomattoman lahjakkaita kavereita kaikin puolin, näistä tyypeistä kuullaan vielä!

Kiitos loistavan messuseuran ja Puusepänliike Mööpelin kaverusten asenteen, kallistuu messupäivän anti positiivisen puolelle!

 

 

Juhlien jälkeistä fiilistelyä

Meillä vietettiin viime viikonloppuna rippijuhlia. Olen koko alkuviikon fiilistellyt noita ihania tunnelmia, kun olen katsellut ystäväni Ilonan lähettämiä kuvia tuosta päivästä. Ilona kyllä sai vangittua upeasti kameraansa hienoimmat hetket!

Sää oli kylmä ja välillä sateinenkin, mutta tunnelma sitäkin lämpimämpi. Kakkubuffetin kakut tekivät kauppansa ja kummitädin teinille yllätyksenä tilaama musiikkiesitys kruunasi juhlatunnelman. Pari kyyneltäkin tuli tirautettua, mutta ne olivat kiitollisuuden kyyneleitä. Olen niin ylpeä tästä fiksusta, onnellisesta ja kauniista nuoresta, joka oli juhlapäivänsä ansainnut!

,

Uudistuneet upeat kotisivut

Juuri hetki sitten julkaistiin uudistuneet upeat kotisivuni! Sivujen visuaalisesta ilmeestä vastaa jälleen ihana, taitava visualisti Mari Mansikkamäki/Visual Friday. Kerrassaan tyylikästä jälkeä syntyi mielestäni tälläkin kertaa.

Viime perjantaina oli kuvauspäivä ja valokeilassa sai paistatella suunnittelukohteiden sijaan tällä kertaa suunnittelija itse (huih!) ja hänen koiransa Hely. Onhan tuo kuumottava paikka olla kuvattavana ja pelkäsin, että edellinen huonosti nukuttu yö (niskakipujen takia) tulisi mukaan kuviin. Huoli oli turha, ammattilainen nimittäin osasi etsiä juuri suotuisan valon ja kuvakulman, jossa vähän väsähtäneempikin tyyppi näyttää freesiltä.

Mutta eipä höpistä tämän enempää vaan annetaan sivujen puhua puolestaan… Käykäähän kurkkimassa sisustustaina.fi. jokaiselta sivulta löytyy jotain pientä uudistusta, myös galleriaan on päivitetty uusia kohteita.

Kivaa viikon jatkoa kaikille, meillä täällä valmistaudutaan lauantaina juhlittaviin teinin rippijuhliin!