Kodikas hirsitalo

Viime perjantaina tein vähän löysemmän työpäivän raskaan työviikon päätteeksi. Varasin ajan ihanaan ja rentouttavaan kasvohoitoon ja samalla pääsin vierailemaan vasta valmistuneeseen suunnittelemaani kodikkaaseen hirsitaloon. Kosmetologini hoitotilat nimittäin löytyvät samaisen talon alakerrasta.

Talo on tosiaan kaksikerroksinen, alakerta on harkoista muurattu ja yläkerta lamellihirttä. Tässä kohteessa puuta ei haluttu juurikaan valkaista vaan se sai jäädä hyvin luonnollisen sävyiseksi. Ja kylläpä tuo luonnollinen puun sävy näyttääkin valkaistujen pintojen tuijottelun jälkeen kivan pehmeälle ja kodikkaalle. Ja sekaan on tuotu myös viileitä sävyjä, ettei kokonaisuus olisi tunkkainen.

Hiukan talo on vielä keskeneräinen.. Jos tarkkaan katsotte, niin ikkunalistan virkaa keittiössä toimittavat vielä isännän housut. Mutta tässä kohteessa on taloesittely pian ja siihen mennessä varmasti viilaillaan nuokin pienet jutut kuntoon. Niin ja mainittakoon, että perheen ahkera isäntä rakensi talon muiden töidensä lomassa rivakkaan tahtiin ja se on todella hatun noston arvoinen suoritus!

Upea, ihanien asiakkaideni näköinen koti!

 

 

Yrittäjän arkipäivä

Nenä tukossa, jäseniä ja päätä särkee, väsyttää… Oli tämän aamun ensimmäiset mietteet, kun heräsin seitsemältä kellon soittoon. Jos olisin vieraalla töissä, olisi saattanut työnantajan puhelin pirahtaa, että jäänpä peiton alle pötköttelemään ja hörppimään mustaviinimarjamehua.

Muttamutta, yrittäjä ei jää pötköttelemään kuin pakon edessä. Sovitut hommat hoidetaan ja mennään särkylääkkeen ja tahdon voimalla. Kesälomaa tuli pidettyä ruhtinaalliset kolme viikkoa, ilman kesälomarahoja tietenkin, joten niitä rahoja tienataan takaisin nyt.

”Mitäs läksit?” Voisi joku ihan aiheestakin kysäistä. Niin, miksi? Jos rustaan yrittäjyyden plussat ja miinukset paperille, on se plussarivi sitten kuitenkin loppupeleissä paljon pidempi.

Vaikkakin tässä silloin tällöin puolikuntoisena pakerretaan, saan itse määritellä minkä verran töitä teen ja milloin. Voin venyttää toimistolle lähtöä aamulla ja tehdä minulle tärkeitä juttuja, kuten nyt vaikka tänään.

Valmistelin itselleni maukkaan inkiväärillä terästetyn vihermehun kaikessa rauhassa, nautin sen sohvalla villasukat jalassa. Päälle vielä omenainen tuorepuuro ja kardemummalla maustettu cappucino. Oijoi, heti tuli parempi olo henkisesti ja fyysisesti.

Toimistolle lähtöä suunnitellessa mietin, että miksenpä pitäisi kotitoimistoa tämän päivän. Lähden vasta illan tapaamisiin sovitusti. Saan siis pärskiä ja piirtää hetken ihan rauhassa ja Helykin nauttii, kun on seuraa.

Ja kyllä täytyy todeta sekin, että olkoon olo ihan mikä tahansa, saan asiakkaistani virtaa ja hyvää mieltä ihan hirmuisesti. Aina ällistelen, että miksi kaikki mukavat tyypit ajautuvatkaan juuri minulle. Olen onnekas!

Ihanaa Yrittäjän päivää kaikille!

 

Tunnelmalliset lasikattoiglut

Viime kevät oli täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia suunnitteluprojekteja. Mutta yksi kaikkien aikojen mieleenpainuvimmista töistä on varmasti ollut Lomakeskus Revontuleen suunnittelemani lasikattoiglut.

Iglujen makuuhuoneiden katot ovat kokonaan ja seinät osittain lasia, eli käytännössä nukut ikään kuin taivasalla, mutta kuitenkin lämpöisessä pesässä sisätiloissa. Vuodenaikojen vaihtelun mukaan voit ihastella tähtitaivasta, revontulia, yötöntä yötä… Tai voit myös uinahtaa pehmoiseen petiin hiljaisuutta kuunnellen, jos vain maltat.

Suunnittelussa otin huomioon ensisijaisesti ympäröivän luonnon. Sisustus on vähäeleinen ja osittain skandinaavinenkin, mutta joukkoon on tuotu pehmeitä elementtejä rouheilla tekstiileillä, maanläheisellä sävymaailmalla ja eläinaiheilla.

Paljon olen jo kuullut asiakkailta positiivista palautetta igluista ja suosittelenkin teitä kaikkia kokeilemaan tätä unohtumatonta elämystä!

Ps. Osa kuvista on omiani ja osa napattu suoraan Revontulen (klik) sivuilta.