,

Ihan lomafiiliksissä

Viimeksi olemme olleet Espanjan maisemissa parisen vuotta sitten ja voi hurja, mikä muutos on lapsessa tapahtunut lyhyessä ajassa. Pienestä pojastani on kasvanut komea miehenalku.

Syy, miksi näitä vanhoja kuvia selailin, on se, että huomenna lennähdetään jälleen noihin upeisiin maisemiin rentoutumaan. Matkaseurani on tällä kertaa poikkeuksellinen, sillä mukaan reissuun lähtee kanssani kaksi teinipoikaa. Eli oma poikani ja hänen pitkäaikanen hyvä ystävänsä. Tiedostan hyvin, ettei näitä yhteisiä reissuja lapsen kanssa tule enää montaa, joten aionkin nyt nauttia teinien seurasta täysillä.

Mitään ennakkosuunnitelmia ei ole tehty, ollaan ja mennään ihan niin kuin huvittaa ja nautitaan lämmöstä. Talvi ja kevät ovat olleet työntäyteisiä, ehkä hivenen stressaaviakin, joten karistan kiireet pois mielestäni, annan hiekan hyväillä varpaitani ja auringon kutitella nenänpäätä… Siinä siis tärkeimmät suunnitelmat, hih!

Akut toivon mukaan täyteen ladattuina palaan takaisin työn ääreen juhannuksen jälkeen! Aurinkoa ja lämpöä teille kaikille ihanille!

 

 

,

Pieni SUURI persoona

Pitkästä aikaa täällä taas! Keli on ollut niin upea, että kaikki ylimääräinen koneella ja sisällä tehtävä työ on saanut jäädä kakkoseksi auringolle. Kertakaikkisen hieno toukokuu ollut!

Ja hiukan aikaa on vienyt ja päänvaivaa aiheuttanut myös tuo meidän pieni nelijalkainen. Tässä pari viikkoa sitten nimittän ihan meidän pihapiiriin hiippaili supikoira ja Hely päätti puolustaa reviiriänsä sillä seurauksella, että polven ristiside katkesi.

Niinpä jalka leikattiin ja nyt toivutaan sitten ja kuntoutetaan jalkaa koko tuleva kesä. Yöt tuo nappisilmä nukkuu häkissä, ettei vain hyppelisi sänkyyn. Samoin yksinolo kotona tietää häkkielämää reppanalle seuraavat pari kuukautta. Meillehän tämä on jo tuttua juttua, sillä tasan vuosi sitten meni toisen jalan ristiside ja tämä kaikki on siis jo kertaalleen koettua.

Ja on tämä karvainen kaveri aiheuttanut hiukan muutenkin harmaita hiuksia. Tässä yhtenä iltana kuului vaatehuoneesta rapina ja siellähän neiti oli oman 8 kg:n ruokasäkkinsä kimpussa. Oli nakertanut kylkeen reiän ja ammensi sieltä papanoita suuhunsa, minkä ehti.

Seuraava yö sitten voitiin pahoin, oksenneltiin, ravattin ulkona ja läähätettiin. Ja henkilökunta (minä) valvoi huolestuneena vierellä. Ja seuraavan päivän potilas nukkui tyytyväisenä univelkojaan ja henkilökunta painoi töitä silmät ristissä, heh! Mutta onhan tuo vaan niin suloinen tapaus, että mitäpä et sen eteen tekisi.

Ainakin pari päivää vielä lämmintä luvassa, nautitaan siitä!

Uudistunut Figaro

Olen saanut olla mukana upeassa projektissa uudistamassa Jyväskyläläistä Figaro ravintolaa. Homma hoidettiin nopealla aikataululla. Itse remontti toteutettiin viidessä työpäivässä, toki suunnitteluun oli aikaa reilummin.

Ravintola oli aiemmin punasävyinen, hiukan vanhahtava pöytäliinapaikka (katso kollaasikuva), mutta nyt ajatuksena oli tehdä paikasta nuorekkaampi, eurooppalaisempi ja rennompikin. Jotenkin tämä uusi freesi ilme on enemmän myös upeiden ravintolayrittäjien näköinen.

Tyylikkyyttä tilaan tuotiin kimaltelevalla efektimaalilla, suomalaisesta designista vastaa BeDesign, jonka Deer ja Wolf-hyllyt ovat esillä näyttävästi. Ja pöytäliinat saivat väistyä, sillä eihän noita Kasipuun valmistamia upeita pöydänkansia kertakaikkiaan henno peittää.

Ja ravintolasta kun puhutaan, on mainittava ruoka! Sain olla perjantaina kutsuvierasillassa mukana ja voi sitä makujen ilotulitusta. Kerrassaan loistavaa ruokaa ja viiniä! Eli jos herkutella haluatte, niin Figaro on Jyväskylän ykköspaikka!

Ja hei… Hauskaa Wappua! Me saaadaan ihanat ystävät tänään pitkästä aikaa meille yökylään!