Tukholman tuliaiset

Hejssan!

Terveiset Tukholmasta! Messuosastot länsinaapurissa syynätty ja on aika arvioida, mitä jäi mieleen.

Ensinnäkin 50- ja 60-luku näyttää kalustepuolella pitävän pintansa edelleen. Kalusteiden muotoilussa oltiin ehkä menty vieläkin sirolinjaisempaan suuntaan.

Myös valtaosa messuosastoista oli väritykseltään aavistuksen tunkkaista 60-lukua.. hyvin tummaa roosaa, vihreää, ruskeaa. Mutta mukana myös ihan peruspastellit vaaleanpunainen ja -sininen.

Noiden retrohenkisten joukosta löytyi myös muutama todella villi osasto, jotka olivat ihan övereitä, mutta piristivät kuitenkin erilaisuudellaan. Yksi noista väripilkuista oli suomalaisen Eero Aarnion muotoilua esittelevä osasto.

Akustiikkatuotteita oli esillä todella kattavasti ja niistä uutuutena mainittakoon kuvassakin näkyvät vapaasti roikkuvat akustiikkapilarit. Ihan hauska idea vaikkapa julkisen tilan kevyeksi akustoivaksi tilanjakajaksi.

Messuista saa kaksinverroin enemmän irti, kun ne kiertää samanhenkisen ihmisen kanssa. Tällöin voi kommentoida ja analysoida heti näkemiään juttuja. Eikä yhteiset intressit jääneet vain messuihin… Sushia nautittiin reissussa pariinkin otteeseen ja Tukholman sisustus- ja muotiputiikkeja kierrettiin pari päivää antaumuksella.

Nyt virkistyneenä uusien projektien kimppuun! Hejdå!

 

Messumatkalle

Pikaheipat!

Tulin vain kertomaan, että loppuviikko kuluu hyvässä seurassa messuilla. Huomisaamuna aikaisin lennetään Tukholmaan ja vietetään seuraavat pari päivää uusia sisustuksen tuulia haistellen sekä messuilla, että sisustusputiikeissa.

Pieni hengähdystauko tuli juuri nyt oikeaan saumaan ja aion nauttia Tukholman annista täysillä. Lupaan kiikuttaa teille kuvamaistiaiset reissusta tuliaisina! Hej på dig!

 

 

 

, ,

Koukussa…

Nyt silmät kiinni sisustuspostausta odottavat. Palaan jälleen kerran tähän lempiaiheeseeni, eli ruokaan!

Voin kertoa hyvällä omalla tunnolla, että olen aivan koukussa. Ja ei, nyt ei ole kyse mistään epäterveellisestä paheesta, päinvastoin. Kyllä minua koukuttaa terveellinen ruoka ja sen mukanaan tuoma hirmuisen hyvä fiilis fyysisesti ja henkisesti.

Jokainen aamu alkaa edelleenkin itse puristetulla tuoreella mehulla, johon sujahtaa aina joukkoon pala inkivääriä ja usein myös kurkumaa. Noiden lisäksi vaihdellen lehtiselleriä, omenaa, porkkanaa, punajuurta, lehtikaalia, sitruunaa ja mitä milloinkin nyt kaapeista sattuu löytymään..

Jos mehu jää jostain syystä joku aamu kiireen vuoksi väliin, tuntuu koko päivän, että jotain puuttuu. Eli elimistö on jo tottunut päivittäiseen vitamiiniannokseensa.

Harmaita ja mauttomia einesruokia välttelen parhaani mukaan ja koitan aina tehdä ruokani itse. Armottomana visualistina olen sitä mieltä, että herkullisen maun lisäksi ruuan pitää myös näyttää kauniilta ja värikylläiseltä! Kun maku, ulkonäkö ja tuoksut ovat kohdillaan, on ruokailu nautinto.

Aikaahan kokkailu vie, mutta hyvä energinen olo on kyllä sen kaiken arvoista! Tästä terveellisestä koukusta en yritäkään pyristellä pois!

Reipasta maanantaita ja viikkoa kaikille teille Ihanille!